Koti itsenäisessä oikeusvaltiossa Paremmat palvelut pienemmillä veroilla ei ole utopia

Kaikki blogit puheenaiheesta Päätoimittaja

Toimittajien rajaton valta vaaraksi yhteiskunnalle - Mitä tehdä?

Toimittajilla on aina ollut enemmän valtaa kuin he olisivat koskaan ansainneet, ja tänään journalistien valta on ylittänyt kaikki hyväksyttävät rajat. Journalistit ohjaavat jokapäiväisiä ajatuksiamme joka ikinen päivä ilman oikeastaan minkäänlaista vastuuta mistään.

https://www.journalisti.fi/artikkelit/2019/1/me-ptmme-mist-vaaleissa-puh...

Lyhyt lainaus  tuosta Journalisti-lehden päätoimittajan pääkirjoituksesta sopii tähän lähestyvien vaalien vuoksi paremmin kuin hyvin:

Päätoimittaja Markku Huuskon rooli blogistina?

Olen viime aikoina arvostellut jonkin verran US:n käytäntöjä blogeihin liittyen.

Mihin Yle tarvitsee päätoimittajaa?

Yleisradiossa on nykyään uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja. Ennen Yleisradiossa oli vain uutistoiminnan päällikkö. Hän huolehti lähinnä käytännön asioista. Toimituksellinen vastuu oli toimittajien itsensä harteilla. Jos jotain vastuukysymyksiä tuli, niin Yleisradion lakimiehet osasivat asiansa.

Kaupallisessa mediassa ja järjestöjen ym. julkaisuissa päätoimittaja edustaa omistajan ääntä ja agendaa. Hän valvoo ja vastaa, että julkaisun työntekijät eivät potki aisan yli.

Neljäs valtiomahti keräsi rivinsä

Evelyn Beatrice Hallin sanat ovat syöpyneet minuun sen verran syvälle, että minulla on ollut vaikeuksia muodostaa selvää mielipidettä eräästä nimeltämainitsemattomasta verkkosivustosta.

Erään toimittajan yli kymmenen vuoden takaisella tuomiolla repostelu, sekä hyökkäys suomalaisen verkkokaupan edelläkävijää vastaan ratkaisivat tilanteen omalta osaltani - puolustan kyllä edelleen sivuston sananvapautta, mutta vastustan itse sivustoa.

Asian tiimoilta on tänään julkaistu kaksikin uutista:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä