Koti itsenäisessä oikeusvaltiossa Paremmat palvelut pienemmillä veroilla ei ole utopia

S(o)ininen tulevaisuus on parempi vaihtoehto

  • HommaMestari, Suomen Sisu ja Suomen puolustusministeri vielä yhdessä Jyväskylän puoluekokouksessa.
    HommaMestari, Suomen Sisu ja Suomen puolustusministeri vielä yhdessä Jyväskylän puoluekokouksessa.

Ryhdyin Perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaaksi 2012. Toimin silloin vapaaehtoistyössä Suomen Asumisoikeusasukkaat ry:n puheenjohtajana. Se oli avannut silmäni näkemään, kuinka ilman omaa riskiä toimivat asumisoikeustalojen ja ARA-vuokratalojen omistajat keräävät jättivoittoja kohtuuttomilla vuokrilla ja vastikkeilla. Oivalsin, että tarvitaan poliittisia ratkaisuja tämän epäkohdan korjaamiseksi.

 

Vanhat puolueet ovat monin tavoin kytkeytyneitä rahaa takoviin muka-yleishyödyllisiin kiinteistönomistajiin, joiden pääomat on kerätty valtiolta ja asukkailta. Perussuomalaisilla ei näitä kytkyjä ollut. Lisäksi Timo Soinin edustaman populismin tunnusmerkki oli rakenteellisten epäkohtien ja niitä ylläpitävien valtarakennelmien ravistelu. Siksi päätin lähteä hakemaan Perussuomalaisilta tukea asuntopolitiikan korjaamiseen.

 

Minun ei tarvinnut pettyä. Timo Soinin johdolla Perussuomalaiset ovat viime vuosina ainoana puolueena asettuneet selkeästi puolustamaan asumisoikeusasukkaiden ja ara-vuokralaisten asiaa. Siitä suuri kiitos!

 

Poliittisen filosofian tutkijana pohdin ennen Perussuomalaisiin liittymistäni populismiin ja Persuihin julkisuudessa lyötyä ääriliikkeen leimaa. Perehdyin puolueen periaateohjelmaan. Päädyin siihen, että populistinen kansallismielisyys ja anti-elitismi edustavat yhteiskuntaa uudistavaa perinnettä, joka on osa eurooppalaisen humanismin ja valistuksen kulttuuria. Kirjoitin löydöstäni riemastuneena aiheesta kolumnin Turun Sanomiin. http://jukkakilpi.fi/turun-sanomat-24-4-2012/

 

Kuluneet vuodet Perussuomalaisten luottamustehtävissä avasivat kuitenkin myös näkymän siihen, että kaikki puolueen jäsenet eivät jakaneet kanssani soinilaista käsitystä populismista. Jotkut puolueveljet ja sisaret tunsivat enemmän vetoa hommafoorumin ja Suomen Sisun kaltaisten järjestöjen kansallismielisyyden suuntaan. Siinä isänmaallisuudesta kumpuaa kansalliskiihkoa, joka voi synnyttää vaikkapa militarismia, russofobiaa, natointoilua ja muukalaiskammoa. Asioita, joita olen aina vierastanut.

 

Maahanmuuton hallitseminen vaatii poliittisia ratkaisuja, siinä missä asuntopolitiikan rämettänyt rakenteellinen korruptiokin. Mutta ratkaisuihin tarvitaan toimivaa oikeusvaltiota, eikä oikeistovaltiota.

 

Pelkoni on, että Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen Perussuomalaiset muovautuu äärioikeistolaiseksi puolueeksi. Toivottavasti historia tulee osoittamaan, että olen väärässä. Mutta sitä odotellessani aion seurata omantuntoni ääntä, ja toimia S(o)inisessa Tulevaisuudessa. Se on selvästi eurooppalaiseen humanismiin, valistukseen ja oikeusvaltioperinteeseen sitoutunut liike. Samalla Siniset jatkavat vennamolaisen valtakriittisen populismin poliittista perintöä Suomessa. Siksi olen tänään luopunut jäsenyydestäni Perussuomalaisissa, ja muodostanut Espoon Sinisen valtuustoryhmän yhdessä Simon Elon ja Timo Soinin kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Niko Sillanpää

Kyvyttömyys hyväksyä demokraattisten jäsenäänestysten tuloksia puoluekokouksessa on aika epäuskottava aloitus "humanismin, valistuksen ja oikeusvaltioperinteen" kannattajalle.

Käyttäjän JukkaKilpi kuva
Jukka Kilpi

Äänestystuloshan oli selvä ja se hyväksyttiin. Mutta demokratiassa ja oikeusvaltiossa eri mieltä olevilla ei ole mitään velvollisuutta roikkua mukana jossain sellaisessa jota he eivät tunne omakseen.

Niko Sillanpää

Olet ymmärtänyt demokratian toiminnan hieman nurinkurisesti. Demokratia ei toimi niin, että jos oma kanta saa äänestyksessä takkiin, aletaan kiukuttelemaan ja tuhotaan vaalin pitänyt instituutio, vaan siten, että parannetaan omaa politiikkaa, asetutaan ehdolle vaaliin ja pyritään saamaan siinä mandaatti. Ymmärtääkseni persuilla seuraava vaali olisi ollut vielä niinkin nopeasti kuin kahden vuoden päästä.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Jännää miten Simon Elolla on 873 viestiä hommafoorumilla. Anti-elitismi on varmaankin sitä miten kuukausia ennen puheenjohtaja vaaleja tehdään suunnitelmia sen varalta jos oma sätkynukke ei voita? Kun Soini ei itse enää edes uskaltanut mittauttaa kannatustaan. Soinin valistusta ja humanismia ovat abortin vastustus, eutanasian vastustus, homojen vastustus, kaikki mitä Roomalais katollinen kirkko ei hyväksy. Onpa valistunut mies.

Sitten vielä suosittelet itse omaa kirjoitustasi, hohhoijaa.

Käyttäjän JukkaKilpi kuva
Jukka Kilpi

Ja äänestänkin itseäni jos olen ehdolla :)

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Hienosti väistetty, oliko epämukavia totuuksia?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Epäiletkö etteivät Sintut ota sinua edes ehdolle?
Kyllä varmasti pääset sillä ehdokkaista tai taa olla pula etsitään lehti-ilmoituksilla soinintapaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Epäiletkö etteivät Sintut ota sinua edes ehdolle?
Kyllä varmasti pääset sillä ehdokkaista tai taa olla pula etsitään lehti-ilmoituksilla soinintapaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Epäiletkö etteivät Sintut ota sinua edes ehdolle?
Kyllä varmasti pääset sillä ehdokkaista tai taa olla pula etsitään lehti-ilmoituksilla soinintapaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Epäiletkö etteivät Sintut ota sinua edes ehdolle?
Kyllä varmasti pääset sillä ehdokkaista tai taa olla pula etsitään lehti-ilmoituksilla soinintapaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jukka Kilpi, "Elontaistoissa, tuulispäissä, nuo aattehet suuret vain, voi ihmismielie nostaa,sen oppia lapsena sain, mut`, aika ja alkava miehuus, ne mulle sen tiedon toi, että aattehet liiansuuret myös maahanpainaa voi".(Eino Leino)

Niko Sillanpää

#2: Soinihan on ollut valtavissa omantunnon tuskissa, koska "sallikaa lasten tulla minun tyköni" ja vapautuksen teologian (=sosialismi) piiristä tuleva nykypaavikin on kovasti torunut laumaansa nuivuudesta Jumalan pientä eli köyhää maahanmuuttajaa kohtaan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vertaus ”käki muni pikkulinnun pesään” sopii hyvin Perussuomalaisten Jyväskylän puoluekokouksen tapahtumiin. Suomenkieli tuntee sanan ”karhunpalvelus”. Se tehtiin perussuomalaiselle kansanliikkeelle Jyväskylässä. Sääli, että näin pääsi käymään. Demokratian suurin heikkous on joskus demokratia itse. Historia on todistanut sen monta kertaa.
Puolue ei tule nousemaan koskaan merkittäväksi valtakunnalliseksi tekijäksi. Puolue tulee radikalisoitumaan aikaa myöten äärioikeistolaiseksi puolueeksi, kun maltilliset ja harkintakyvyn omaavat ihmiset jättävät puolueen äänestäjistä nyt puhumattakaan. Opportunistit ovat asia erikseen.

Totuuden puolestapuhuja, Nobel-kirjailija Aleksandr Solzhenitsyn (1918 - 2008) sanoi aikanaan Nobel-esitelmässään vuonna 1970: ”Yksi totuuden sana painaa enemmän kuin koko maailma.” Blogissa on paljon totuuden sanoja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Akateemikko Solzhenitsynistä, entisestä Komsomol-lehden toimittajasta, Stalinin stipendin saajasta, Puna-armeijan kapteenista, Nobel-palkitusta kirjailijasta ja presidentti Putinin palkitsemasta humanitaarisen työn tekijästä on sanottu, että hän yksittäisenä henkilönä vaikutti eniten kaikista maailman ihmisistä kommunismin kukistumiseen.

Ulkoministeri Soini, maisterisjätkä, on puolestaan vaikuttanut kaikista maailman ihmisistä eniten Perussuomalaisen puolueen syntyyn. Hän on puolestaan sanonut aikanaan : " Persu ei myy persettään."

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Perussuomalaiset eivät tule radikalisoitumaan yhtään minnekään, vaan se tulee säilymään tolkun puolueena. On vain ajan kysymys, milloin PS nousee Ruotsidemokraattien lailla Suomen suurimmaksi puolueeksi, jos muissa puolueissa ei ymmärretä, että nykyisenlainen maahanmuuttopolitiikka ei ole kestävällä pohjalla, kun humanitaaristen tulijoiden määrä on käytännössä rajaton. Uskon, että puolueella on nyt hyvät mahdollisuudet mennä liberaalimpaan suuntaan muissa, kuin tärkeässä maahanmuuttokysymyksessä, jossa tulee olla tiukkana.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Toivottavasti historia tulee osoittamaan, että olen väärässä."

"Mutta demokratiassa ja oikeusvaltiossa eri mieltä olevilla ei ole mitään velvollisuutta roikkua mukana ..."

Alkusuuttumukseni jälkeen on tietoisesti pyrkinyt välttämään kommentointia tästä eroasiasta tai sinisestä tulevaisuudesta. Sinulla, Jukka, oli kuitenkin sikseen asiallinen kirjoitus, että kiitän.

Harmittelen eroasi, jossa on vähän mukana pyrkimystä itseään toteuttavaan ennustustukseenkin. Tulisihan Kokoomuksestakin vähän kuin rikollisten puolue, jos vielä oikeudessa tuomitsemattomat jäsenet eroasisvat siitä puolueesta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sinänsä ymmärrettävä kirjoitus. Soinin kaksinaismoralismi on vastenmielistä poliittista pelaamista. Ensin haukkuu loikkarit ja ne jotka eivät hyväksy demokraattista äänestystulosta. Toimii kuitenkin itse samoin.

Mikä on sinisen unelman moraali? Onko se soinilainen moraali, jossa omalle porukalle sallitaan asioita, joista muita arvostellaan.

Juuri tämän ja takinkääntöjen vuoksi sininen unelma todennäköisesti jää vain unelmaksi, eikä se erotu mitenkään muista porvaripuolueista. Poliittisilla markkinoilla sillä ei ole asiakkaita.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kuva ja kuvatekstisi on törkeä. Kuvassa on uusi, demokraattisesti valittu pj, hyvä ystäväni ja puolustusministeri. Milloin aloitatte kuvailemanne ihmisrakkaan toiminnan? Ihmisvastaisuudelta tämä vaikuttaa ennemminkin. Miksi ja mikä tarve teillä on ihmisiä mustamaalata?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Avaisitko ulkopuoliselle miksi Homma-, Sisu-, tai Puolustusministeriökytköksen esille tuominen olisi mustamaalaamista. Luulin niiden laskettavan perussuomalaisten keskuudessa lähinnä meriiteiksi?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Miten kyseinen hlö liittyy suomen sisuun? Ei mitenkään. Minusta valheellisen tiedon jakaminen on... törkeää valehtelua. Itselläni ja monella muullakaan ei ole kytköksiä sisuun, joten, mitä sinulle pitäisi avata? Jos viitsii perehtyä täälläkin toistettuihin faktoihin siitä mitä puoluekokouksessa oli ja tapahtui, löytyy totuus. Suomen sisun ehdokas taisi saada pj vaalissa peräti 8 ääntä. Että semmonen junttaus.

Hätä on kova lähteneellä väellä. Maallinen mammona on katoavaista. Uusi tulevaisuus odottaa. Onnea kaikille tasapuolisesti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

En tiedä miten liittyy vai liittyykö lainkaan. En edes tiedä kuka kyseinen henkilö on. En kuitenkaan näe miten kytköksen olemassaolo on relevantti kysymykseeni nähden. Kytköksen olemassaolon esittäminen voi toki olla valehtelua, mutta sekään ei ole esitettämäni kysymyksen kannalta relevanttia. Kysymykseni ei koskenut väitteen todenperäisyyttä, vaan sitä miksi koit väitteen esittämisen mustamaalaamisena?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #18

Persut on nyt herkillä :)

Kaikki pahastuvat milloin mistäkin ihmeellisestä asiasta, kummallista minusta. Miten tämä asia on niin kova juttu, kun heidän pitäisi olla tyytyväisiä, että luopiot lähtivät.

Hermostuminen on ihan puolueen johdossa asti, kun myllykirjeitä lähtee piirien puheenjohtajillekin.

Onko huoleen sitten aihetta, sitä en tiedä, kun kuitenkin koko ajan vakuutetaan, että ketään ei ole lähdössä mihinkään enää.

Näiden pikkupuolueiden torailu on toisaalta hauskaa viihdettä, mutta politiikan kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Persut ei Suomen päätöksentekoon hallituksessa enää koskaan osallistu, ja nuo lähteneet voivat vaikka tulevaisuudessakin istua, mutta vailla juurikaan vaikutusmahdollisuuksia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #19

Herkillä olosta en tiedä. Uusi valtuusto kausi on kunnissa alkamassa ja siellä sitä politiikkaa tehdään. Itse koen uutena kunnallispolitikkona kunnia asiana osallistua vaikuttajana oman kuntani asioiden hoitamiseen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #21

Outi Mara, olet toistuvasti kommentoinneissasi arvostellut Uutta Vaihtoehtoa ja Sinistä Tulevaisuutta. Kerrot poliittisesta toiminnastasi, kerroit vaaliesittelyssä keskittyväsi lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen ja harrastusmahdollisuuksien kehittämiseen kunnassasi.

Miten katsot Perussuomalaisten toimivan tavoitteittesi kannalta parhaiten? Miten sinun mielestäsi Sininen Tulevaisuus on sinun puolueesi kanssa eri linjoilla ja millä tavalla uskot pystyväsi tavoitteitasi edistämään ilman yhteistyötä Sinisen Tulevaisuuden kanssa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #38

Toistuvasti? Olen puuttunut mielestäni esitettyihin asioihin. No onnea edelleen heille vaan omalle hankkeelle. Yhteistyön tekeminen, se lienee avainsana kuntasektorilla, niinkuin kaikkialla yhteiskunnassa, työelämässä. Mielipiteitä saa ja pitää olla. Mut ihmisten mustamaalaamista en suvaitse. En keneltäkään. Valehtelu on alhaista toimintaa. Niihin olen pyrkinyt ottamaan kantaa. Keksittyjä juttuja on toistuvasti kumottu, jopa ja erityisesti median puolelta.

Pääsen soteneuvottelulautakunnan jäseneksi, katsotaan, mitä tuo tullessaan. Jostain liikkeelle on lähdettävä, mikäli haluaa asioihin vaikuttaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #19

Voisiko Ritala linkittää jonkin myllykirjeen ettei jäisi vain parranpärinäksi ?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #18

Minäpä tiedän, kuka hlö on. Miksi pitää kytkeä asioita, maalata jotain, jota ei ole? Kikkaillen tähän päivään. Mukavaa päivän jatkoa, Max!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20

No kuka hän sitten on? Pukeutunut khakiuniformuun kyllä ja kuvansa näkyi aikoinaan jossain lehtijutussa puoluekokousväestä. Kieltämättä univormu antoi silloin hieman oudon kuvan.
Persutynkäpuolue haluaa taistella oikeudestaan antaa vähän oudon kuvan. Kun Halla-aholle huomautetaan että hän siteeraa natsistista käyttölyriikkaa hän ei halua poistaa sitä, koska häntä syytettäisiin peittelystä. Täh. http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/halla-aho-sit...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #22

Vaatteet tekevät miehen/naisen? Näen päivittäin mielestäni oudosti pukeutuneita ihmisiä. Mitä sitten?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #24

Ei mitään sitten muuta kuin että pukeutuminen on lähinnä viestintää.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #25

Ihanko totta? Jokainen Che-Guevara ja Mao paitainen on kommunisti, terroristi ja massamurhaaja? Burkraan pukeutunut on...? Elä viitti.....

Jos haluat samanlaisen puvun, noita saa varustelekasta. Ota rohkeasti kantaa pukeutumisellasi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #20

En tiedä miksi pitää maalata jotakin, jota ei ole. Blogisti osannee valottaa sitä asiaa.

Jääköön sitten pimentoon miksi pidit jotain tai kaikkia noista kytköksistä mustamaalaamisena. Ei jääne päivän suurimmaksi ihmetyksen aiheeksi ja tuskin se yöunia vie.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #23

On kyllä kieltämättä erikoinen pukuvalinta. Tavalliset vaalean kesäpuvun housut, koloniaalisen näköinen khaki-univormun takki, tosin ilman olkapolettipaikkoja, eli siviilipukine sinänsä. Olisiko jokin brittiläisen siirtomaavirkamiehen pukine.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #27

Puku on italian armeijan kesäparaatipuku, 70-80-luvulta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Kiitos tiedosta. Muuten, kuvissa kuten blogin kättelykuvassa joissa poseerataan puolivirallisesti pukukoodit korostuvat. Jos kantaja vielä liittyy Suomen Sisuun niin onhan kuva pikkuisen kuohuttava eikä imartele puolustusministeriäkään. Kai ministerin pitäisi miettiä mihin kuviin asettautuu.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Myös sellainen, on Max mustamaalausta, että yrittää käyttää jotain asiaa mustamaalaustarkoituksessa - oli tuo asia sitten itsessään myönteinen, neutraali tai kielteinen. Jukka Kilvellä on selkeästi itsellään kielteinen kanta Hommaan ja Sisuun, mutta tämä ei tarkoita, että Homma ja Sisu olisivat objektiivisesti arvioituina mitään "ääri-ihmisten" foorumeita/järjestöjä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #33

Subjektiivisesti arvioin, että Suomen Sisu on äärikansallismielisten järjestö ja Hommafoorum on pääosin rasistiseen ja äärinationalistiseen kirjoitteluun keskittynyt törkykirjoitusalusta. Enkä katso mustamaalaavani järjestöä tai foorumia tai niiden jäseniä ja/tai käyttäjiä mitenkään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #37

Juuri näin. Mustamaalaamista se on vain jos viestin vastaanottajan pitää väitettyä assosiaatiota negatiivisena asiana ja väite on paikkaansapitämätön tai asiayhteydessä irrelevantti. Avoimeksi tässä säikeessä jäi vain se, miksi Outi pitää assosiaatiota Suomen sisuun negatiivisena asiana.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #42

Pidän negatiivisena ihmisten liittämistä konteksteihin, mihin he eivät kuulu. Se oli alkuperäinen kysymykseni blogistille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #45

Valokuvan mukaan kuuluvat jopa tietoisesti manifestoivat yhteyttä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Ihan järkyttävästi ei pers-uuvatit kiinnosta mutta kyllähän tämä show on täyttä pahkasika-tasoa. Ei ihme, että lehti jouduttiin lakkauttamaan kun todellisuus ajoi ohi ja kovaa.

Mutta onnea valitsemallenne tielle.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Olen itse vahvasti autoritäärisiä johtajia vastaan. Siitä syystä mielestäni otsikko - vaikka onkin sanaleikki - on epäonnistunut ja antaa auktoriteettiin ripustautumisen vaikutelmaa. Kirjoituksessa on muuten paljon hyvää, mutta sitten taas tuo kammo Hommaa ja Sisua kohtaan tuntuvat sellaisilta, että ehkä kirjoittaja elää enemmän mielikuvien, kuin kammoamiinsa forumiin ja järjestöön perehtymisen varassa.

Etenkin se tuntuu hyvin oudolta, että ajatellaan maahanmuuttokriittisissä kytevän jotain epädemokraattisia pyrkimyksiä, kun tilanne on täysin päinvastainen; kaikki haluavat suoraa demokratiaa. Täytyy lisätä vielä, että kun näitä maahanmuuttokriittisiä forumeita on niin paljon, niin en ole kyllä itsekään perehtynyt Hommaan, enkä Sisuunkaan, mutta ei Suomessa edes ole uutisointien ja tutkimusten mukaan muita äärioikeistolaisia, kuin hyvin marginaalinen uusnatsien ryhmittymä. Usein tulkitaan varmaan helposti ja todella virheellisesti äärioikeistolaiseksi, jos vaan on hyvin aktiivinen tolkun maahanmuuttopolitiikan vaatimisessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ns suora demokratia taas tarkoittaa edustuksellisen demokratian purkua mikä ei ole mikään demokraattinen pyrkimys vaan juurikin vahvan johtajan systeemi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja täyttä vaalivedätystä kuten -03-15 PS teki.
Lusikka otettiin kauniisti käteen ja syötiin Kreikan 86 Mrd III-tukipaketti.Ilman vakuuksia.Ei edes Kreikan saaria. (koska vipit oli luvattu-09 aina 2018 asti) Valiokunnissa istuneet PS tiesi sen.
Kun Valtio Suomi teki Sopimukset EU kanssa-92-94 ,valtio EU-maa Suomi teki ne sen jälkeenkin.Ei puolueet.
Kansan antamalla valtakirjalla kulloisenkin hallituksen eduskuntaryhmillä.Eduskunnan enemmistön.
Voi kysyä EK/Maanviljelijöiltä/Pankeilta /isoltapääomalta haluaako ne EU ja Eurosta eroon. Tuskin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Meinaatko Sini kertoa meille, että Pohjois-Koreassa on suora demokratia käytössä, kun Sveitsissä taas on vahva johtaja ihan muuten vain?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #43

No Pohjois- Korea kyllä sopii mainita. Diktatuureissa kansaa aivopestään ja järjestetään näennäisiä äänestyksiä tai kuten P-Koreassa annetaan ymmärtää että puhutaan kansan äänellä ja ilmennetään kansan tahtoa.
Sveitsin demokratiaperinteet juontavat käsittääkseni ikivanhoihin paikallishallinnollisiin perinteisiin ja ovat varmasti ihan toimivia siellä. Meillä on eri historia.

Toimituksen poiminnat