Koti itsenäisessä oikeusvaltiossa Paremmat palvelut pienemmillä veroilla ei ole utopia

Raja kasvulle! Paremmat palvelut pienemmillä veroilla ei ole utopia.

  • Raja kasvulle! Paremmat palvelut pienemmillä veroilla ei ole utopia.
    Raja kasvulle! Paremmat palvelut pienemmillä veroilla ei ole utopia.

Espoon kasvu on riistäytynyt hallinnasta.  Nykykasvu vahingoittaa ympäristöä, kuntataloutta ja kuntalaisten palveluja.

 

Liikenneväylät ruuhkautuvat tarpeettomien työmaiden johdosta. Valtion maanteille rakennetaan kattoja kaupungin rahoilla. Asumisen hinta karkaa käsistä. Lähiöitä pirstotaan vanhentuneilla ja kalliilla raideliikenneratkaisuilla. Perinteiset lähikeskukset murjotaan massiivisella rakentamisella. Tämä kaikki maksetaan ottamalla velkaa velan päälle.

 

Itseohjautuvat sähköautot ja sähköbussit ovat tänään todellisuutta. Kuitenkin Espoo rakentaa miljardeilla raiteita tunneleihin ja asuntokaduille. Tämä uhkaa monien kuntalaisten asuinympäristöä ja palveluja.

 

Espoon väkiluku on noussut voimakkaasti yli puoli vuosisataa. Mutta parin viime vuoden aikana asukasmäärän lisäyksen luonne on muuttunut. Toisin kuin aiemmin, nyt Espoon kasvu lisää kaupungin menoja, mutta se ei tuo lisätuloja. Siksi kehitys on hallitsematonta ja vahingollista.

 

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä Espoon valtuustossa:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ehIEZu7ElkM

 

Espoolla on resurssit panna homekoulut kuntoon vaikka heti. Veroprosenttia voitaisiin laskea ja samalla nostaa kuntalaisten peruspalvelut – koulutus, terveys ja kulttuuri – maan parhaiksi. Tämä olisi mahdollista, jos kaupunki luopuisi kasvufanatismista ja keskittyisi kuntalaisten hyvinvoinnista huolehtimiseen.

 

Paremmat palvelut ja alhaisemmat verot ei ole utopia. Se vain odottaa toisenlaista politiikkaa kuin mitä vanhat puolueet Espoossa harjoittavat. Siksi olen kaupunginvaltuutettuna kasvun rajaKilpi. Ja siksi kasvun rajoittaminen, palvelujen parantaminen ja verojen alentaminen on myös vaalilupaukseni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat