Koti itsenäisessä oikeusvaltiossa Paremmat palvelut pienemmillä veroilla ei ole utopia

Perussuomalaiset pk-seudun SOTE erityslain tueksi!

Pääkaupunkiseudun kunnissa on Suomen suurin ja maksukykyisin väestöpohja. Niissä on myös maan  paras osaaminen ja toimivat ratkaisut sote-palvelujen tuottamiseen. Tätä toimivaa palvelutuotantoa ja palvelutasoa uhkaa nyt kaksi asiaa:

- Yli miljoonalle ihmiselle perusturvan tarjoava järjestelmä loitonnetaan palveluja käyttävistä ja ne kustantavista kansalaisista, jos pk-seudun sote -palvelut siirretään maakunnalliselle tasolle.

 - Pääkaupunkiseudun kunnista kerättäviä verotuloja aletaan ohjata entistäkin enemmän muun Suomen palvelutuotannon maksamiseen.

 Pääkaupunkiseutu on Suomen talouden veturi. Olisi huonoa hallintoa ja epäoikeudenmukaista metropolin veronmaksajia kohtaan rikkoa alueen asukkaiden itse kustantamat ja kelvollisesti toimivat palvelurakenteet.

Pääkaupunkiseudun kunnat ovat yhteisesti esittäneet erityislain säätämistä turvaamaan metropolin peruspalvelut sote-ratkaisussa. Kuntien esitys erityislaiksi on hyvä. Se on myös yhdenmukainen Perussuomalaisten kunnallista itsehallintoa ja hyvää taloudenpitoa korostavien aiempien kannanottojen kanssa.

Perussuomalaisten on annettava tukensa pääkaupunkiseudun kuntien esitykselle erityislailla säädettävästä alueen sote-ratkaisusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat