Koti itsenäisessä oikeusvaltiossa Paremmat palvelut pienemmillä veroilla ei ole utopia

Pakkolait taas Espoon uhkana

  • Espoon persut ajoivat 2013-2015 kumoon metropoliin suunnitellun hallintohimmelin. Nyt se byrokratia nostaa taas päätään!
    Espoon persut ajoivat 2013-2015 kumoon metropoliin suunnitellun hallintohimmelin. Nyt se byrokratia nostaa taas päätään!

Uutena kaupunginvaltuutettuna organisoin 2013 Perussuomalaisten valtuutettujen kampanjan metropolihallinnon pakkolakien torppaamiseksi. Siinä onnistuttiin, 2015 keväällä maan hallitus luopui hankkeesta.

Byrokratian ystävät kuitenkaan eivät ole luopuneet toivosta sanella Helsingin seudulle hallintohimmeleitä.

http://www.uudenmaanliitto.fi/uudenmaan_liitto/uutishuone/tiedotteet/maakuntavaltuuston_puheenjohtaja_eero_heinaluoma_metropoliasia_odottaa_ratkaisuaan.20152.news

Sote -ratkaisun yhteydessä tulemme näkemään yrityksen Espoon itsehallinnon kahlitsemiseksi seutuhallinnon pakkopaidalla. Sellaisella, joka ei perustu kuntien omaan tahtoon ja sopimiseen.

Tätä ei espoolaisten tule hyväksyä. Siksi esitän tänään Espoon valtuustossa, että Espoon antaessa lausuntonsa sote-uudistuksesta kaupunki edellyttäisi, että Helsingin seudun yhteistyörakenteet muodostetaan kuntien väliseen sopimukseen perustuvina.

SOTE -uudistuksen ja itsehallintoalueiden muodostamisen suurimmat ongelmat liittyvät perustuslailla turvatun kunnallisen itsehallinnon mahdolliseen loukkaamiseen. Kunnallista itsehallintoa - ja myös Espoon olemassaoloa itsenäisenä kuntana - uhkaavat eri tahoilla yhä edelleen elätetyt toiveet kuntien pakkoliitoksista ja pakkolailla toteutettavasta metropolihallinnosta.

Kunnallinen itsehallinto on suomalaisen kansanvallan perusta. Se on kantanut hedelmää itsenäisessä Espoossa. Kuntalaisille on tarjottu hyviä palveluja kohtuullisella veroprosentilla. Tätä hyvää tulosta ei saa saattaa uhanalaiseksi vastoin Espoon tahtoa luotavilla hallintohimmeleillä. Helsingin seudun yhteistyörakenteet on toteutettava kuntien välisen sopimuksen pohjalle, ei saneluratkaisuna.

Jäävätkö perussuomalaiset tänään taas yksin Espoon valtuustossa puolustamaan kunnallista itsehallintoa?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat