Koti itsenäisessä oikeusvaltiossa Paremmat palvelut pienemmillä veroilla ei ole utopia

Kokoomus romuttaa Espoon taloutta vihervasemmiston kanssa

  • Kehä I:n tunneliruuhkat monistetaan Keilaniemeen kymmenillä miljoonilla
    Kehä I:n tunneliruuhkat monistetaan Keilaniemeen kymmenillä miljoonilla

Espoon taloudenpito on ollut vuosikymmenet mallina muille Suomen kunnille.

Kasvavassa kaupungissa on pystytty kohtuullisella veroprosentilla tarjoamaan kuntalaisille hyvät palvelut. Tämä on ollut paljolti kaupungin johtavan puolueen Kokoomuksen ansiota. Hyvän suorituksen ovat äänestäjät palkinneet, Kokoomus on Espoon ylivoimaisesti suurin puolue. Tämä on nyt historiaa.

Tänään Espoon valtuustossa Kokoomus yhdessä vihervasemmiston kanssa sinetöi Espoon talouden romuttamisen tarpeettomilla ja ylimitoitetuilla investoinneilla. Näin Kokoomus jatkaa jo kuluvan vuoden talousarviossa aloittamaansa velkarahan tuhlaamista. Vuoden 2015 budjettia käsiteltäessä totesin puheenvuorossani Espoon kääntyneen Kreikan tielle.

Nyt valtuusto käsittelee Espoon talouarviota vuodelle 2016. Uusi budjetti muuttaa Espoon taloudelliseksi kummitusjunaksi, joka kiihtyvällä vauhdilla syöksyy pimeään tunneliin. Kaupunki aikoo käyttää satoja miljoonia Kehä I:n - nyt valtion ylläpitämän maantien -liikennejärjestelyihin.

Kuten Kehä I:n tunnelointi Leppävaarassa on jo osoittanut, tämä tulee olemaan Kehää käyttäville autoilijoille painajainen. Toinen Kokoomuksen yhdessä vihervasemmiston kanssa ajama jättihanke on Raide-Jokeri. Se tuo Etelä-Espoon asuinalueita pirstomaan junaradan mittoihin rakennettavan raideliikenteen. Ja tämä ollaan toteuttamassa aikana, jolloin automatisoitu sähköllä liikkuva kumipyöräliikenne olisi käden ulottuvilla.

Nämä Espoon liikenneinvestoinnit ovat virheellisiä ja merkitsevät kuntalaisten verorasituksen nousemista tulevaisuudessa. Kokoomuksen johdolla Espoon taloutta rakennetaan väestötavoitteille, jotka ovat ylimitoitettuja ja perustuvat väärään näkemykseen maahanmuutosta ja kotouttamisesta. Väärillä kasvutavoitteilla tuhotaan espoolaisten elinympäristöä, väärillä investoinneilla tuhotaan espoolaisten taloutta.

Perussuomalaiset tarjoavat tähän vaihtoehdon, Espoo on espoolaisia varten. Siksi olen tänään tehnyt Espoon Taloussuunnitelmaan 2016-2018 seuraavat muutosesitykset:

Määrärahamuutosesitys:

Poistetaan Kehä I:n kattamisen menoja yhteensä 50 miljoonaa euroa.

Tekstimuutosesitykset:

* Raide-Jokerin suunnittelun jäädyttäminen, muutosesitykset:

s. 169, Tehostamme joukkoliikennettä ensimmäinen kpl: poistetaan sanat "ja luomalla edellytykset Raide-Jokerille". Tilalle uusi virke: "Raide-Jokerin suunnittelu jäädytetään suunnittelukaudella odottamaan joukkoliikenne- ja sähköautotekniikan kehityksen tarjoamien uusien mahdollisuuksien täsmentymistä."

s. 185, Toiminnan kehittäminen, toinen kpl: poistetaan sanat "sekä raide-Jokerin ympärillä" s. 213, viides kpl: Poistetaan ensimmäisestä virkkeestä sanat "2015 loppuun mennessä", joiden tilalle sanat "viimeistään 10 vuoden kuluttua kun joukkoliikenteen uusien teknologioiden kehitysmahdollisuudet voidaan huomioida suunnittelussa".

* Maahanmuuttajien kotoutumisen edistäminen, muutosesitykset:

s. 120, Kohtaamisia, vuorovaikutusta, yhteistyötä, ensimmäisen kappaleen loppuun lisätään virke: "Palvelujen osana suunnataan tukea maahanmuuttajaryhmien oma-aloitteeseen toimintaan demokratian, turvallisuuden, sekä naisten ja lasten oikeuksien puolustamiseksi maahanmuuttajien lähtömaissa."

s 134, Kieli- ja kulttuuriryhmien sekä kansainvälinen opetus, ensimmäinen kpl: Kappaleen viimeinen virke "Oman äidinkielen opetusta tarjotaan 41 eri kielellä." poistetaan ja sen tilalle virke "Maahanmuuttajaryhmien oma-aloitteista toimintaa kielten ja kulttuuriperinnön opiskelussa tuetaan."

Perussuomalaiset on tämän budjettikäsittelyn jälkeen Espoon ainoa puolue, joka jatkaa kaupungin talouden ja palvelutason huolehtimisen perinnettä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän VeeraRuohoOsLiukkonen kuva
Veera Ruoho Os Liukkonen

Kyllä tunneliruuhkia rakennetaan miljoonilla, mutta Mustanpuron puhtaaseen veteen ei meinaa löytyä yhtäkään milliä.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Perussuomalaisten edustajien intiaanihuutelut ja yleinen asiaosaamattomuus kertovat ihan tarpeeksi siitä, kumpaan budjettiehdotukseen kannattaa luottaa. Espoon PS-ryhmä on suoraan sanottuna surkean huono.

Toimituksen poiminnat