Koti itsenäisessä oikeusvaltiossa Kilpi kodin, oikeusvaltion ja itsenäisyyden puolesta

Perussuomalaiset on monikulttuurinen puolue

  • Demokraattisten arvojen kunnioittamisen edellyttäminen ei ole rasismia. http://jukkakilpi.fi/turun-sanomat-24-4-2012/
    Demokraattisten arvojen kunnioittamisen edellyttäminen ei ole rasismia. http://jukkakilpi.fi/turun-sanomat-24-4-2012/

Kulttuurien ja mielipiteiden kirjo on yhteisön rikkaus ja voima. Niin myös Perussuomalaisessa puolueessa.

 

Monikulttuurisuus on kuitenkin voimavara vain, jos se kukoistaa yhteisten ja yhdenvertaisten arvojen ja pelisääntöjen puitteissa. Kansakunnan tasolla se tarkoittaa demokraattisten perusarvojen hyväksymistä ja lakien noudattamista. Puolueessa se tarkoittaa puolueen periaateohjelman hyväksymistä ja puolueen sääntöjen noudattamista.

 

Monikulttuurisuuden kritiikki ja kansallismielisyyden korostaminen ei sinänsä merkitse sanoutumista irti demokraattisista arvoista ja pelisäännöistä. Päinvastoin, kansanvaltainen hallinto on luotu kansallisvaltioiden pohjalle.

 

Monikulttuurisuuden arvostelu ei ole rasismia

 

Millloin monikultuurisuuden arvostelu ja kansallismielisyys ylittää soveliaat rajat ja ansaitsee rasismin tai natsismin leiman? Tai yhtä hyvin kommunismin tai totalitarismin leiman? Se riippuu siitä, mikä on arvostelijan tai isänmaan ystävän viestin sisältö. Jos viestissä kannustetaan väkivaltaan tai demokratian pelisääntöjen loukkaamiseen raja ylittyy. Jos taas kansallisia arvoja korostamalla vaaditaan kaikkia noudattamaan demokratian sääntöjä, ei rasismin tai natsismin leimakirveen heiluttaminen ole oikeutettua.

 

Populismi, kansallismielisyys, monikulttuurisuus ja moraali

 

Olen etiikan ja yhteiskuntafilosofian dosentti Helsingin Yliopistossa. Ennen ryhtymistäni Perussuomalaisten ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2012 pohdin monikulttuurisuutta ja kansallismielisyyttä moraalin näkökulmasta. Pohdinnan tiivistin Turun Sanomissa 24.4.2012  julkaistuun kolumniin. Kirjoitus tuntuu olevan edelleen ajankohtainen, kun Perussuomalaiset nyt kokoontuvat juhlakokoukseensa Turkuun. Linkki kirjoitukseen on tässä

 

http://jukkakilpi.fi/turun-sanomat-24-4-2012/

 

Perussuomalaiset on monikulttuurinen puolue

 

Kolmen vuoden puolueaktiivina toimimisen jälkeen näen Perussuomalaiset monikulttuurisena poliittisena liikkeenä. Puolueessa on - kuten kaikissa puolueissa - erilaisia näkemyksiä siitä, mitä monikulttuurinen yhteiskunta ja isänmaallisuus tarkoittavat. Samalla Perussuomalaiset on yhtenäinen puolue, koska sen jäsenet kunnioittavat demokratiaa, lakeja ja puolueen sääntöjä.

 

Näkemyseroista huolimatta perussuomalaisia yhdistää kriittisyys sellaista monikulttuurisuutta kohtaan, jossa monikulttuurisuuden nimissä ruokitaan demokratiaa ja lakeja loukkaavia toimia. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että perussuomalaisten mielestä Espoon kaupunkia ja espoolaisia ei pidä osoittaa syyttävällä sormella kun espoolaiset maahanmuuttajanuoret lähtevät Syyriaan taistelemaan ISISin riveissä. Oikeampi johtopäätös olisi vaatia näitä sotasankareita katsomaan peiliin ja korjaamaan oma arvonyrjähtäneisyytensä. Lisäksi voitaisiin vaikka periä takaisin heidän sotaretkensä aikana kaupungilta mahdollisesti saamat sosiaalituet.

 

Maahanmuuttajien sitouduttava demokraattisiin arvoihin ja lakeihin

 

Demokraattisten arvojen ja lakien kunnioittamisen edellyttäminen maahanmuuttajilta ei ole rasismia. Päinvastoin, se on toimivan monikulttuurisen yhteiskunnan perusedellytys. Siitä antaa vanha ja onnistunut suuri siirtolaismaa Australia loistavan esimerkin. Australian kansalaisuuden voi saada kolmen siirtolaisvuoden jälkeen ja kansalaisuustestin läpäistyään. Kansalaisuus myönnetään juhlallisessa seremoniassa, jossa uusi aussi vannoo lojaalisuutta uutta kotimaataan ja kanssaihmisiään kohtaan seuraavin sanoin:

 

" From this time forward, under God*, I pledge my loyalty to Australia and its people, whose democratic beliefs I share, whose rights and liberties I respect, and whose laws I will uphold and obey.

* A person may choose whether or not to use the word 'under God'. "

 

Australian kansalaisuusvala vapaasti suomennettuna:

 

" Tästä hetkestä eteenpäin, Jumalan silmien alla*, sitoudun olemaan uskollinen Australialle ja sen kansalle, jonka demokraattisen vakaumuksen jaan, jonka oikeuksia ja vapauksia kunnioitan, ja jonka lakeja ylläpidän ja noudatan.

* Henkilö voi valita käyttääkö hän sanoja ´Jumalan silmien alla´ vai jättääkö hän ne pois. "

 

Olisiko Suomessakin syytä nostaa kansalaisuuden merkitys uudelle tasolle, ja kansalaisuusprosessin osana vaatia uusilta suomalaisilta sitoutumista demokratian, lakien ja kanssaihmisten oikeuksien ja vapauksien kunnioitukseen?

 

Puolueen sisäistä keskustelua lisättävä

 

Itse uskon, että perussuomalaisen monikulttuurisuuskritiikin ydin on huoli suomalaisen kansanvallan perusarvojen ylivoimaisuuden unohtamisesta maahanmuuttoa ja kotouttamista koskevissa ratkaisuissa. Tämä huoli purkautuu puolueen jäsenistössä monin eri tavoin. Näistä poliittiset vastustajat poimivat hampaisiinsa ne huolenilmaisut, joiden avulla katsovat parhaiten voivansa yrittää lyödä perussuomalaisiin rasismin ja natsismin leimoja.

 

Leimakirveen heiluttajat tulevat kuitenkin epäonnistumaan. Perussuomalainen kriittisyys monikulttuurisuutta kohtaan ei ole rasismia eikä natsismia, vaan kansanvaltaisen oikeusvaltion puolustamista. Tämän selventämiseksi pitää perussuomalaisten käydä monikulttuurisuudesta avointa keskustelua, ja sitä kautta kirkastaa puolueen linjaa. Se prosessi kannattaa aloittaa puolueen omissa tilaisuuksissa, eikä kilpahuudolla turuilla ja toreilla. Siksi päätös Turun puoluekokouksen toritapahtuman perumisesta oli viisas ja oikea.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Tämän selventämiseksi pitää perussuomalaisten käydä monikulttuurisuudesta avointa keskustelua, ja sitä kautta kirkastaa puolueen linjaa. Se prosessi kannattaa aloittaa puolueen omissa tilaisuuksissa, eikä kilpahuudolla turuilla ja toreilla. Siksi päätös Turun puoluekokouksen toritapahtuman perumisesta oli viisas ja oikea."

Aloittaa prosessi? PS on jo hallituspuolue ja toiminut eduskunnassa lähes kymmenkunta vuotta. Tuntuu hassulta, että keskustelu aloitettaisiin vasta nyt. Lisäksi tämä selitys toritapahtuman perumisesta on ristiriidassa Putkosen väitteen kanssa, että turvallisuusviranomaiset olisivat vaikuttaneet perumiseen. Poliisi ei kuitenkaan siitä ole kuullutkaan.

Näyttääkin siltä, että teillä on pakka täysin levällään, eikä olla valmiita vastaamaan ihmisten kysymyksiin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

En kuulu mihinkään puolueeseen, enkä tiedä mitään puoluekokouksista enkä niiden muustakaan toiminnasta. Tiedän kuitenkin sen, että joka puolueeseen kuuluu myös erilaisia ihmisiä ja mielipiteitä. Nyt yhden puolueen omat ongelmat nostettu turhan näyttävästi tikun nokkaan...

Muistan hyvin kuinka esim. Rkp:n varapuheenjohtaja katsoi vapaan kielivalinnan olevan puolueen edun mukainen uudistus, mutta eivät siitä media ja muut riekuneet. Asia hoidettiin vain tyylikkäästi omissa joukoissa. Miks nyt samaa mahdollisuutta ei anneta myöskin persuille, vaan syyllistetään kaikki samaan muottiin.

Käyttäjän JukkaKilpi kuva
Jukka Kilpi

Pakka on hyvin kasassa, ja juuri luit yhden vastauksen ihmisten kysymyksiin :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jukka Kilpi,niin näyttää olevan hyvin kasassa, Teurajärvi ilmoittaa Blokissaan "Sensuurivapaa",kuitenkin on sensuroinut minut niin, että ensin kommentointikielto ja nyt ei edes käyttöoikeutta tällesivulle.
Tämä on varmaankin yleisemminkin nykykäytäntöä puolueen piirijohtajissa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Myös Yhdysvalloissa, jonka kulttuurista mosaiikkia, tai kuten ennen sanottiin "melting pot", tuskin monikaan kieltää, kansalaisuuden saaminen on Australian tapaan merkittävä ja arvokas lahja, jonka myöntäminen edellyttää saajalta, paitsi usean vuoden nuhteetonta maassa oleskelua, jopa kielitaitoa, myös valan kaltaista, usein juhlallisessa tilaisuudessa tapahtuvaa sitoutumista uuden kotimaan lakeihin ja perusarvoihin, kuten ihmisarvo ja sananvapaus.

Pieni kanskunta ja kulttuuri joutuu tässä suhteessa huomioimaan omat etunsa hyvin harkitusti. Viro on naapurinsa toimesta tapahtuneiden karkotusten, pakkosiirtojen ja painostuksen vuoksi tästä hyvä esimerkki. Jokainen, joka on käynyt Neuvosto-Virossa ja uudelleen itsenäistyneesä Virossa, voi nähdä ja ymmärtää, miten suuri muutos on tapahtunut ja miten suuri merkitys tällä on virolaisille ja heidän kulttuurinsa säilymiselle.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Australia omaksui multiculturalismin virallisesti suunnilleen ensimmäisenä maana 1989. Sittemmin käsite on kohdannut voimakasta kritiikkiä, ja se on välillä poistettu virallisista ohjelmista.

Australian parlamentin raportissa 2011:

”Amidst mounting public anxiety about the management of ethno-cultural diversity the term 'multiculturalism' itself attracted considerable ambivalence, even hostility from some political leaders. As the culmination of years of criticism of multiculturalism among some conservative politicians, members of the Howard Government suggested it was an outdated or 'redundant' term.[190] Then Prime Minister, John Howard, advocated a shift away from multiculturalism and back to a focus on integration or assimilation.[191] In a 2007 radio interview Prime Minister Howard said that he unapologetically used the term assimilation in the context of 'Muslim assimilation':

“Well there's every reason to try and assimilate, and I unapologetically use that word, a section of the community, a tiny minority of whose members have caused concern and after all once somebody's become a citizen of this country the best thing we can do is to absorb them into the mainstream.[192]””

Parliament of Australia: “Multiculturalism: a review of Australian policy statements and recent debates in Australia and overseas”, Research Paper no. 6 2010–11
http://www.aph.gov.au/About_Parliament/Parliamenta...

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Puhutaan asiaa. Eikö Sinua yhtään huoleta, että persuagitaation avulla on lainlaatioiksi päätynyt henkilöitä, joiden ainoa osaamisalue on inho erilaisuutta kohtaan? Pitääkö Sinun, henkilön, jolla on laaja-alaista substanssia mennä olutkapakoihin kertomaan maahanmuuttajien suosimisesta päästäksesi eduskuntaan?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ole hyvä ja puhu sinäkin asiaa Veikko, etkä vain toista noita roskablogien typerysten kirjoituksia. Näitähän täältä noita "inhojuttuja" saa lukea vaikka joka päivä, vaikka luulisi ettei Usarin kommentoijat käyttäisi aikaansa kapakkakeskustelijoiden alatyylin kirjoituksiin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Pienenä esimerkkinä p-puheista on tämä Teppo Suontakaen omassa blogissaan kirjoittama vastaus minulle: " Onko sitten sivistynyt suomalainen sellainen, joka käy tämän kansanedustaja Immosen status-päivityksessä uhoamaan niskalaukauksista tai saunan taakse viemisestä? Tai hokee vihermädättäjistä, mamuista yms.?"

Missä oikein tämän kaltaista roskaa kirjoitellaan? En ole moiseen törmännyt muualla kuin Usarin "haukkukuorolaisten" kommenteissa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #8

Kansanedustaja Immosen facebook-profiilissa hänen kannattajiensa toimesta. Niihin hän tosin ei puuttunut, mutta usutti samoille tyypeille tehtävän mennä sabotoimaan tutkija Kimmo Grönlundin sähköpostiosoitetta samalla kun toivotti Kimmo Grönlundin Ruotsiin koska on ruotsinkielinen.

Mikäli PS vielä katsoo, että Immonen voi jatkaa tehtävissään hallituspuolueen kansanedustajana, ollaan jännän äärellä.

Käyttäjän JukkaKilpi kuva
Jukka Kilpi

Jos persuagitaatio on todella edistänyt joidenkin erilaisuutta inhoavien punavihreiden lainlaatijoiden valintaa eduskuntaan, niin olen kyllä huolissani.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Silloin kyllä kannattaakin olla aidosti huolissaan. Nähtävästi asiallista ja avointa keskustelua tarvitaan, mutta ilman näiden ihmeellisten aggressiivisten nahkapäiden sanomisia siteeraten. Niin ei päästä koskaan varsinaiseen asiakeskusteluun, kun pitää torpata typerysten kapakkapuheita tai kirjoituksia, joita joku on lukenut joskus jostakin:)

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Kaija Kelhu voi vapaasti lukea siteeraamiaan kommentteja esim. Persulehden päätoimittajan perustaman "hommafoorumin" sivuilta. Hyviä tiedonlähteitä ovat myös Halla-ahon ja Immosen seinät.
En ymmärrä herra Kilpi miten voitte vastata noin tiedusteluuni koska tiedätte hyvin keistä on kysymys. Syvää älyllistä epärehellisyyttä Teiltä!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hei Veikko Virta, en ole koskaan käynyt tuossa hommafoorumilla, enkä myöskään näiden mainittujen herrojen seinillä. Koen, ettei minulla ole niihin aikaa kun tämä Usarikin vie jo yksistään aikaani turhankin paljon:)

Täällä on kuitenkin usein monipuolisia kannanottoja moneen mielenkiintoiseen asiaan, vaikka niitäkin ehdin lukea vain kovin rajoitetusti. Yksityisiä muualla olevia blogeja en lue, jollei niitä joku nyt erityisesti suosittele.

Pertti Heinonen

Yhdyn jukka näkemykseesi 100% voi sitä pöyristymisen määrää ja kauhistelua kun IMMONEN NYT KIRJOITTI NIIIIN RASISTISESTI! Tuntuu kuin koko horroksiin vaalitappionsa myötä vaipunut oppositio olisi kokenut uuden tulemisen, kaivanut vaikut silmistään ja valjastanut koko paheksuntansa ja mustamaalaus arsenaalinsa Immosen ja PS puolueen lopulliseen pois kartalta pyyhkimiseen. Vihdoinkin löytyi jotakin jolla lyödä noita inhotuksia, perussuomalaisia jotka ketaleet kehtasivat kasvaa toiseksi suurimmaksi puolueeksi ja mennä vielä hallitukseen!

Tiedotusvälineet koko kansan varoilla yllä pitämää YLE:ä myöten paheksuvat ja pitävät kriisi istuntoja joissa pöyristytään lisää ja taas paheksutaan PS ja vaaditaan Soinia tuomitsemaan ja erottamaan Immonen, vasemmistolaisia ja vihreitä "asiantuntijoita" kutsutaan paheksumaan ja tuomitsemaan Immonen ja Ps. Myönnän että Immonen olisi voinut valikoida lauserakenteen kuuluisaan "miekantuppi päiväkäskyynsä" mutta jokainen terveellä järjellä varustettu ei vihervassari ymmärtää viestin todellisen sisällön. Isänmaallisena miehenä Immonen epäilemättä tarkoitti sitä, että tarkemmin seulotaan ketä maahamme otetaan ja vähiä taloudellisia voimavarojamme kuluttamaan. PS puolueena ei ole todellakaan monikulturismin vihollinen vaan realisti. Kulttuurit ja jo entuudestaan tiedetyt kansallisuudet jotka eivät välitä työnteosta, ryöstelevät ja raiskaavat, vaativat oman kivikautisen uskontonsa jatkuvaa voimistumista suomessa, lähtevät sossun rahoilla välillä murhaamaan lajitovereitaan lähi-itään jne...Listaa vois jatkaa loputtomiin.

Tätä porukkaa PS ei halua suomeen ja ei pitäisi haluta kenenkään muunkaan isänmaallisen suomalaisen puolue kannasta riippumatta.
Sen sijaan itsensä työllistävä, tai omilla varoillaan elävä, suomen lakeja ja tapoja kunnioittava ulkomaalainen on tervetullut uskonnosta tai ihonväristä riippumatta.

Olemme jatkuvasti velkaantuva pienen asukaspohjan omaava valtio eikä meillä todellakaan ole varaa olla koko maailman sosiaalitoimisto. Lisään vielä että taitaa PS kannattajilla olla ainoina suomessa ylpeys ja rakkaus isänmaahamme ja omaan kulttuuriimme joka on tämän elitason ja rauhanomaisen elämisen mahdollistanut tähän päivään asti.

pöyristykää vihervassarit lisää ja pistäkää tämä minunkin tekstini luupin alle, ties vaikka siitä löytyisi lisää pöyristymistä ja vaikka syytteen paikka.

Toimituksen poiminnat