Koti itsenäisessä oikeusvaltiossa Paremmat palvelut pienemmillä veroilla ei ole utopia

Vuokralaiset VKL (VKL = VuokranKiskojienLiittoutuma?): Sijoittajille lisäetuja!

  • Vuokrat seis! on vaihtoehto muka-yleishyödyllisten sijoittajien suosimiselle. vuokratseis.fi
    Vuokrat seis! on vaihtoehto muka-yleishyödyllisten sijoittajien suosimiselle. vuokratseis.fi

Vuokralaisten "etujärjestön" puheenjohtaja Sirkka Liisa Kähärä (sdp) vaatii Kansan Uutisissa: "Vuokralaiset ry esittää, että tuleva hallitus kirjaisi ohjelmaansa valtion tukeman vuokra-asuntotuotannon lainajärjestelmien täydellisen uudistamisen, jotta toimijat innostuisivat tekemään uusia asuntoja."

Ilmeisesti Kähärä haluaa muka-yleishyödyllisten ARAtalojen omistajien - VVO etunenässä - jo vuosia ajaman vuokralaisten asemaa huonontavan ns. lyhyen korkotukimallin toteuttamista. Siinä omistajien voitonjakoa helpotetaan ja ARA-rajoitusten voimassaoloajat puolitetaan. Stubb ja Rinne sopivat minihallitusohjelmassaan tästä lahjasta VVO:lle ja muille Rinteen suosikkisijoittajille, joiden raha-automaatti valtion asuntolainoituksesta on tehty. Perussuomalaisten kritiikki kaatoi tämänkin Stubb-Rinteen "uudistuksen".

Nyt vuokralaisia kurittavaa "uudistusta" kaivaa naftaliinista Kähärä, joka johtaa VVOn omistajien rahoittamaa vuokralaisten muka-etujärjestöä Vuokralaiset VKL ry:tä. VVO:n omistajia ovat suuret SAK:laiset ammattiliitot. Ne ovat myös Vuokralaiset VKL ry:n järjestöjäseniä. Sellaisina ne käyttävät määräysvaltaa Vuokralaiset ry:n liittokokouksessa ja nimittävät järjestön hallituksen.

Tilanne on siis sama, kuin jos ammattiliittojen johto nimitettäisiin työnantajien toimesta. Tämä on korporatismia pahimmillaan, ja selittää osaltaan miten valtion asuntolainoitus on onnistuttu paimentamaan muka-yleishyödyllisten sijoittajien rahasammoksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän KajRisberg kuva
Kaj Risberg

Härskiä on "vasemmiston" toiminta.

Toimituksen poiminnat