Koti itsenäisessä oikeusvaltiossa Paremmat palvelut pienemmillä veroilla ei ole utopia

Sixpack tuhosi Suomen talouden. Nyt vuorossa Uudenmaan rahat ja palvelut.

  • Sixpack tuhosi Suomen talouden. Nyt vuorossa Uudenmaan rahat ja palvelut.

Sixpack-hallitus ja sen tyhjiin rutistettu Stubbin-Rinteen jämä ovat parissa vuodessa saavuttaneet sen, mihin Stalin ja toinen maailmansota eivät pystyneet. Luottokelpoisuus putosi, Suomen velanhoidon ylle lankesi varjo.


Nyt olemme todistamassa, kuinka hallitus jatkaa tihutöitään ja yrittää hävittää perustuslaissa säädetyn kunnallisen itsehallinnon. Valtiovarainministeriö suoltaa esityksiä pakkokuntaliitoksista ja hallintohimmeleistä. Esitysten tavoite on romuttaa käräjäkivillä alkunsa saanut kunnallinen itsehallinto.


Kokoomuksen, Vihreiden ja demareiden Uudenmaan kunnallisvaltuutetut kiemurtelevat sen tosiasian edessä, että heidän omat puolueensa ajavat kelvottomia ratkaisuja ”kuntauudistuksen”  nimissä harjoitetulla kuristuspolitiikalla. Oman puolueen kelvottomien esitysten teilaaminen on valtuutetuille vaikeata. Siksi Uudenmaan kunnissa hallituspuolueiden ryhmät tehtailevat pakkohallinnosta ja sote-luonnoksista vain puolivillaisia lausuntoja. Niissä puhutaan itsenäisyydestä, mutta tosiasiassa uhrataan kunnan rahat ja palvelut muiden määräiltäväksi.


Esimerkkejä:
-         Stubbin hallituksen lakiluonnoksissa kielletään omien kuntalaisten suosiminen valittaessa vuokralaisia kaupungin asuntoihin.
-         Hallituksen luonnoksissa siirretään valtion maanteiden ylläpito kuntien maksettavaksi.
-         Hallituksen luonnoksissa siirretään päätösvalta kaava-alueiden ulkopuolisista rakennusluvista pois kuntatasolta.
-         Hallituksen luonnoksissa siirretään terveyspalveluihin kuntaverolla kerättävät rahat pois kunnan päätösvallasta.


Nämä esimerkit kertovat, mistä todella on kysymys. Kokoomuksen johdolla on käynnissä epätoivoinen Uudenmaan ryöstö. Kun maan talous saatu halvaantumaan, käydään käsiksi ainoaan paikkaan, missä uskotaan otettavaa vielä olevan: Espooseen, Vantaaseen ja muihin Uudenmaan kuntiin.


Perussuomalaisia lukuunottamatta kuntapäättäjät nöyristelevät Stubbin hallituksen rosvopolitiikan edessä. Onneksi kansalaisten ei tarvitse kiemurrella, kun he menevät äänestyskoppiin seuraavissa eduskuntavaaleissa. Perussuomalaiset tarjoavat selkeän vaihtoehdon: Kunnallisen itsehallinnon murskaaminen pakkolaeilla on pysäytettävä!

Kyse on kuntalaisten arjen sujumisesta. Paikallisista asioista ja rahoista osataan parhaiten päättää paikallistasolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

"päätösvalta kaava-alueiden ulkopuolisista rakennusluvista pois kuntatasolta"

Miksi rakennuslupamenettely ylipäänsä on olemassa???

Sääntelyähän piti purkaa. Rakennuslupamenettely pois, siitä purkautuu sääntely ja normit.

Eivätkö keskiajan kaupungit tai Suomenkin kaupungit ja kaupunkien liepeet syntyneet vailla 'rakennuslupia', spontaanisti, villisti ihmisten luovien käsien toimesta. Tänään monet noista alueista ovat ihailtuja suojelukohteita. Miten syntyi Pispala?

Mikä on motiivi ottaa kaava-alueiden rakennusluvat pois kunnilta? Liittyykö tämä haja-alueiden rakentamisen kieltoon, ylätason ohjaajien toimesta?

Suosittelen suomalaisille, varsinkin haja-alueille, unohtakaa rakennusluvat, rakentakaa miten ja minne haluatte. Siitä syntyy värikäs maailma jota tulevat sukupolvet suojelee.

Kun tänään katsoo alueita, joita kaupunkisuunnittelijat ovat piirustelleet vaikkapa Helsingissä, niin monet niistä alueista ovat rumia, luotaantyöntäviä, ankeita, yksitotisia, mielikuvituksettomia, alueita joihin en ikinä muuttaisi. Kaupunkisuunnittelijoiden ainoa pakkomielle on ahtaa, siis AHTAA ihmisiä ankeisiin sumppuihin (veronmaksajiksi) kuin kutuahvenia pieneen katiskaan.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Suomen talouden alasajon aloitti Vanhasen hallitus. Tämä nykyinen ei vain ole onnistunut kääntämään alamäkeä edes tasaiselle.

Pekka Iiskonmaki

''Sixpack tuhosi Suomen talouden. Nyt vuorossa Uudenmaan rahat ja palvelut.''

Vuonna 2020 muistelemme kaiholla vuotta 2014, kun kaikki oli vielä hyvin.

Toimituksen poiminnat