Koti itsenäisessä oikeusvaltiossa Paremmat palvelut pienemmillä veroilla ei ole utopia

Demarit paniikissa: Antti Rinne jälleen valtion asuntorahojen kimpussa

  • HS 29.5.2014: SDP synnyttääö asumisen jättivirastoa
    HS 29.5.2014: SDP synnyttääö asumisen jättivirastoa

Valtion tuella rahaa asoasukkailta ja vuokralaisilta tahkoavan VVO:n hallituksessa Antti Rinne myi viime töinään 14 000 Asokotia hintaan 130 euroa kappale! Kodit myytiin demarien myös hallitsemalle Asuntosäätiölle, ohi asukkaiden. Vieläkään asukkaille ei ole kerrottu, mitä heiltä kerätylle Asokotien 100 miljoonan kassalle on kaupan yhteydessä sovittu tehtäväksi.

http://jukkakilpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165310-antti-rinne-rahasti-14...

Demarit jäivät eurovaaleissa jyrän alle. Onko seurauksena paniikkireaktio? Nyt Antti Rinteen johtama SDP:n ministerijoukko on liikkeellä varmistaakseen puolueelle tukevan otteen valtion 20 miljardin suuruisesta sosiaalisen asuntotuotannon ARA-rahoituksesta. Tällä rahoituksella on demarien VVO:sta luotu puolueen kylkeen huikea rahasampo. VVO kuori viime vuonna aravatoiminnastaan noin 30 miljoonan voiton. Se on tehty valtion lainoilla, ja perimällä vuokralaisilta ja asumisoikeusasukkailta kohtuuttomia ja omakustannusperiaatteen vastaisia vuokria.

Näkeekö Antti Rinne jo eduskuntavaalitappion edessään? Perussuomalaisten tavoitteena on lopettaa valtion asuntorahoituksen ohjaaminen "yleishyödyllisten" sijoittajien taskuun. Tämä viesti vetoaa VVOn ja muiden sijoittajien nylkemiin asukkaisiin. Meitä on puoli miljoonaa. Se on niin monta, että jytky on käden ulottuvilla 2015. Ja sen jälkeen valtion asuntomiljardit palautetaan auttamaan tavallisten kansalaisten asumista. Mihin rahat on alunperin tarkoitettukin.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Demarit jäivät eurovaaleissa jyrän alle. Onko seurauksena paniikkireaktio?"

Kiitos kysymästä. Ei ole.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Paniikki

Pakokauhusta ei kysymys, vaan äänestäjien nukkumisesta. Tästä on politiikantutkijoiden todistus.

Käyttäjän JukkaKilpi kuva
Jukka Kilpi

Äänestäjät eivät olleet paniikissa, toimivat ihan rationaalisesti. Mutta puoluejohto näyttää olevan kun valta ja asemat - ja sitä myöten rahat - uhkaavat kadota käsistä. Kun tämä on edessä, yrittävät vielä vallassa roikkuvat menneen maailman pomot kaapia mukaansa valtion kassan. Ihan kuin missä tahansa muuallakin maailmassa, kun rämettynyt ja korruptoitunut hallinto kaatuu.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Toistan vielä jos menisi perille. Äänestysnukkumisesta on politiikantutkijoiden todistus laajasti.

Väittivät persujenkin siitä kärsineen. Tuosta ei erillistä tutkimusta taida olla. Oma käsitykseni on, että persujen äänestäjät ovat kaikkein unisimpia.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #4

No menikö Markulle perille että äänestysnukkumisesta ei ollut kyse, vai käytitkö jo rautalankaa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Näistä säätiöistä ei saa keskustelua koska kyseessä ei ole perussuomalaisten säätiö. Muut puolueet saa puhaltaa vuosikymmeniä julkista rahaa eikä siitä media juttuja revi.

Käyttäjän MonicaAlmenoksa kuva
Monica Almenoksa

Omalla kohdallani syy äänestämättä jättämiseen oli yksinkertaisesti se, että tarjolla olleiden ehdokkaiden ja puolueiden linjausten taso oli niin luokaton. Yksikään ei ansainnut ääntäni. Tästä ei yksikään tutkija tullut minulta kysymään - niin kauan kun äänestämättä jättäneiltä ei ole henkilökohtaisesti hyvin laajalla otannalla käyty kysymässä missä mättää, tutkijoiden pika-arviot ovat painoarvoltaan tasan nolla. Tilastokeskus tai muu vastaava taho ei ehdi toteuttaa riittävän laajaa tutkimusta ja analysoimaan tuloksia muutamassa päivässä.

Suomessa asumisen hinnat ovat niin järjettömiin summiin karanneet, että liian moni joutuu nyt päättämään pitääkö katon päänsä päällä tai syödäkö joka päivä. Muu kuluttaminen alkaa olla pohjalukemissa ja iso kone sakkaa sen takia pahasti.
Omat asumiskuluni ovat tuplaantuneet vuosikymmenessä, vaikka asun samankokoisessa kaksiossa kuin 10 vuotta sitten. Helsingissä VVO muitten suurten vuokranantajien tavoin rakentaa kovaa tahtia uutta asuntokantaa ja markkinoi sitä jatkuvasti pitempiä aikoja; paljon kaivattuja pieniä asuntoja valmistuu, mutta jos yksiön vuokra on 900-1100 euroa niin se pienen asunnon tarkoitus (eli alhaisempi, yhden ihmisen maksettavissa oleva vuokra) vähän kärsii. Realistinen vuokrataso varsinkin VVO:lla ja kumppaneilla olisi 30-50% pienempi.

Valtion tuella tapahtuu paljon muutakin riistoa ja epäoikeudenmukaisuutta - vrt. valtionyhtiöiden johdon bonukset VS henkilöstön irtisanomiset ja palkanalennukset, voittoatuottavien yritysten tukeminen, muitten valtioiden rahoittaminen oman talouden murenemisen uhallakin, poliitikoiden palkat ja muut rahalliset etuudet sekä avustaja-armeijat jotka hoitavat varsinaiset työt edustajien juostessa muissa luottamustehtävissä ja kaiken maailman höpöhöpöluentoja pitämässä...niin kauan kun poliitikot itse ovat sekä antajan että ottajan roolissa, tilanne on todella kiero. Tai siis tasan niin kiero kuin ne ihmiset jotka asioista päättävät. Tällä hetkellä siis todella pahasti korkkiruuvilla.

Toimituksen poiminnat